Påfyll på Piren

Er faglig kompetanse nok for å bli den nye teknologihovedstaden?

Globalisering gjør verden mindre, men kan den gjøre Trondheim større?

Et økende antall trønderske selskaper ønsker seg ut i verden, samtidig som teknologihovedstaden Trondheim forsøker å lokke til seg utenlandsk arbeidskraft. I en stadig mer global arbeidshverdag – hvordan håndterer vi mulighetene og utfordringene for byen vår og selskapene våre

Hva skal vi tenke på når vi skal lokke til oss attraktiv arbeidskraft fra utlandet? Et sterkt fagmiljø er helt klart en god start, men det trengs noe mer dersom vi skal få en systemutvikler til å flytte fra millionbyen og tech-huben Shenzhen i Kina til lille Trondheim i Norge.

Hva må vi trøndere lære oss om kultur og etikette for å bli attraktive, og for å selge innovasjonene våre på internasjonale arenaer? Skal vi begynne med å se på oss selv og vår egen kultur, og hvordan den oppfattes av andre? Hvordan kan vi gjøre overgangen til norsk arbeidsmarked og samfunn enklere? Og hvordan får vi utenlandske ansatte til å bli i mer enn et år eller to?
I årets første Påfyll på Piren ønsker vi å sette fokus på akkurat dette. Hva slags kulturell kunnskap trengs for at lokale bedrifter kan gjøre internasjonal suksess, og som vil bidra til at tech-byen Trondheim opparbeider seg et sterkt internasjonalt fagmiljø? Kom til BI Campus Trondheim og hør noen av byens klokeste hoder diskutere veien fremover for Trondheim – byen som skaper fremtiden i stedet for å spå den.
Vi gjør oppmerksom på at noen av innleggene vil bli holdt på engelsk.
14 mars kl. 08.00 – 10.00. Sted: Handelshøyskolen BI Brattørkaia 16.
Arrangementet er gratis.
Mette Løvås – Høyskolelektor BI
Hvert år taper norske og internasjonale firma store kontrakter pga. manglende innsikt i egen og handelspartnerens kultur. 40% av ledere i norske eksportbedrifter skjønner at de har tapt kontrakter grunnet denne manglende innsikten. Mange forstår nok heller ikke hvorfor kontrakten gikk i vasken. Mette vil i dette foredraget gi deg innsikt i hvordan du skal unngå dette.
Ellen Hoprekstad – General Manager Onboard Norway
Ellen deler tips for hvordan din bedrift og Trondheim enklere kan tiltrekke seg og beholde de nødvendige spesialistene for å vinne frem i både den lokale og den globale konkurransen om talenter og markedsposisjon.
Helle Moen – Regional Director EGGS Design Trondheim
“How to succeed internationally by embracing creativity and diversity”
EGGS is a multidisciplinary innovation consultancy. We are independent and international. Our award-winning team specialise in service design, product design, digital design, branding and technology.

PÅMELDING: https://pirsenteret.hoopla.no/sales/2954849069

Gå tilbake 06.03.2019